ulkka

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Pomppuja Peetalla ja Kukalla

Tähän alkuun voisi vallan loistavasti todeta, että otsikko kertoo kaiken oleellisen. Ehkä kuitenkin kerron päivästä vähän syvällisemmin.. :D

Menin joskus kolmen ja neljän välillä ulos, mukaani nappasin kaksi helpoiten varustattevissa olevaa hevosta - Peeta valmiiksi kuosissa ja Kukalle suitsia ei ollut vaikea laittaa, ainakaan sen jälkeen kun ne löysin. Suunnattiin sitten ulos kentälle, jolloin aamupäivän leuto ja aurinkoinen ilma oli vaihtunut pilviseen ja todella koleaan.


Mikä tota ponia vaivaa, näyttää joka kuvassa likaselta,
 vaikkei ole..


Ensimmäisenä käsittelyyn joutui Peeta, ja kyllä, hyppäsin sillä toisen kerran perään. En yleensä hyppää kahta kertaa peräkkäin, mutta jaa, eipä se nyt maailmaa kaada. Ajattelin, että kenttää on nyt hyvä käyttää hyppäämiseen kun siinä voi sitä kerran harrastaa, sillä saattaa olla, että se siitä jäätyy hyppäyskelvottomaan kuntoon tai lumien sulaessa alkaa muistuttaa lampea. Pohja oli nyttenkin vähän kova, mutta kyllä siinä ihan hyvin hypätä pystyi. Jätin ponit odottelemaan sivumpaan, ja rupesin kasaamaan sitten sarjaa, ja toisia tolppia sain kaivaa lumen alta hetkisen. Sarjan ensimmäisestä osasta tuli ristikko, ja askeleen välin päässä seuraava este oli n. 40cm korkea pysty. En viitsinyt korkeampaa tehdä, sillä arvelin tuossa olevan niin kokemattomalle Peetalle ihan tarpeeksi haastetta, ellei vähän liikaakin. Laittelin vähän puomeja alkuverkkoja varten, ja niin päästiin sitten ratsastuksen pariin.
Kuten sanottu, oli ihan hirveän kylmä, joten kävelyt jäi muutamaan molempiin suuntiin mentyihin kierroksiin. Sen aikana tosin ehdittiin käydä nuuhkimassa toisia tolppia, niitä kun Peeta ei muistaakseni ollut ikinä nähnyt. Ori otti ne kuitenkin hyvin, eivät ne oikeen tainneet edes jaksaa kiinnostaa. Mentiin vielä muutamaan otteeseen käynnissä puomit, jolloin totesin, että niitä pitää siirtää (vierivät 'mäkeä' alas ,__,) ja niiden väliä pidentää. Siitä sitten päästiinkin onneksi ravailemaan, tai onneksi ja onneksi.. Peetalla oli nimittäin taas oikein hauskaa, puomit se meni kauniisti, mutta muuten kyllä kiskottiin ja vängättiin vastaan, pukiteltiin ja hypittiin pystyyn. Hetkittäin ori meni kyllä ihan kivan näköisesti, mutta se ei paljoa lohduta kun muuten riehuttiin ehtimiseen. Laukassa ori kuitenkin yllätti minutkin, se meni todella nättiä ja pyörivää laukkaa, ja jätti tavattomat pelleilynsä pois. Tosin se taisi muutamaan kertaan yrittää hypätä puomien yli vähän huonolla menestyksellä. Alettiin hyppäämään niin, että aloitettiin puomeilla, joilta piti tehdä kohtalaisen tiukka kurvi sarjalle josta Peeta selvisi ihmeen hyvin. Toinen osakaan ei tuottanut mitään suurempia ongelmia, mutta niitä tuli esteen jälkeen, kun oli tarkoitus kääntyä vasemmalle ja vaihtaa laukka ravin kautta vasemmaksi. Peeta raukkahan oli tietenkin moisesta kovin hämmentynyt, lähti tietenkin oikealle vastoin apuja. Seuraavalla kerralla mentiinkin vasemmalle, mutta vaihto ei ollut kovin sulava, Peeta ravasi koko käännöksen vasemmalle ja hyvän matkaa senkin jälkeen. Kolmas kerta toden sanoi, ja saatiin koko homma menemään niinkuin halusinkin. Muutaman kerran otettiin vielä vasemmalle, ja sen jälkeen lopeteltiin ravin ja käynnin kautta. En kokenut järkeväksi ruveta estettä nostamaan, sillä harjoitus oli jo sinänsä Peetalle vaikea, mutta kyllähän se siitä mainiosti suoriutuikin!


Kukan kanssa juttu ei eronnut Peetan kanssa tehdystä melkein ollenkaan, erotus oli kuitenkin se, että neiti oli huomattavasti tasaisempi ratsu eikä tehtävä ollut sille millään muotoa hankala eikä liiemmin raskaskaan, ainakaan siinä äärin kuin Peetalle. Kukankin kanssa verkattiin melko nopeasti. Tamma oli todenteolla innoissaan päästessään taas pitkästä aikaa hyppäämään, eikä malttanut odottaa, että pääsisi esteelle. Kukka oli odotetutsti elementissään ja hyppäsi varsin hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa vasen jalkani oli sitten sitä mieltä, että nyt ei enään hypätä, kiitos. Menin siihen kierrokseen sitten vielä kerran - täpärästi - yli ja päätin jättää siihen, sillä tiesin, etten sitä estettä tule enään pääsemään, ainakaan vasemmassa. Käveltiin siinä sitten hetki vielä lopuksi, mutta kovin kauaa ei siinä kärsinyt jäätyä sillä tuuli kävi aika ikävästi.. 

Tänään olisi vielä tarkoitus muutamat varusteet ommella, ehkäpä jotkut apuohjat, Fetchan leikattu loimi ja mahdollisesti voisin aloittaa Kertulle uutta riimua. Helpotin myös tota erikoispostausjuttua, elikkä nyt saatte sitten äänestellä noista :3

PS Koska Myster kuitenkin tuut sanomaan taas, niin teen sen huone postauksen kun ehdin, sillä en voi huonettani kuvata tossa kunnossa, enkä oo ehtiny siivoomaan ++ pitäs niitä huonekalujaki siirrellä..

// Jaa katos, mun CSS tiedostot on nyt sitä mieltä että kiitos riitti, koitan saada tän kondikseen jossain vaiheessa tänään .___.2 kommenttia: