ulkka

perjantai 22. helmikuuta 2013

Olimpa kerrankin vähän ahkerampi

Eilen en muutaman muuttujan takia jaksanut ratsastaa (kolasin kyllä kentän!), mutta otin sen sitten tänään takaisin. Ratsuina toimivat Valtti, Liam ja Peeta.

Aloittelin Valtin ja Liamin kanssa, tarkoituksena oli mennä kummankin pojan kanssa melko rauhallisesti vielä tutustumispohjalla.  Onnekseni huomasin, että iskä oli aamulla aurannut kentän samalla kun oli tuonot puuhäkkejä kuopalle, ja pohja on kyllä tällä hetkellä todella hyvä. Aloitin Valtin kanssa, käveltiin ihan kiitettävästi ruunaa vaivaavan hitaan lämpenemisen vuoksi. Valtti oli vähän laiskalla päällä ja olisi vain halunnut nuuskia alusta asti kentän pohjaa, josko siihen olisi vaikka päässyt piehtaroimaan. Vaadin kuitenkin herralta vähän ponnekaampaa löntystelyä alusta asti, joten se vähän siitä vetristyi. Aloiteltiin ravaamaan aikamme käveltyä, ja Valtilla oli vähän ongelmia pysyä pystyssä. Se kompasteli matalan askeleensa kanssa muutamaan kertaan, muttei siltikään tajunnut lopettaa laahustamistaan. Koitin vähän herätellä ponia volteilla ja ympyröillä, mutta tulos oli melko kehno. Suuntaa vaihdettuamme Valtti löysi kuitenkin jostain täysin uuden vaihteen, ja keskittyi vähän enemmän jalkojen nosteluun. Saatuamme alkuverryttelyt päätökseen, annoin ruunan vähän levähtää kävellessä, pidin kuitenkin sen aktiivisena ja aloin valmistella seuraavaa tehtävää. Ajattelin kokeilla muutamat väistöt, ja aloittelin rauhallisesti käynnistä. Valttia ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, eikä se oikeastaan pahemmin kuunnellut vaan luikerteli epämääräisesti väistöä muistuttavalla tavalla takaisin uralle. Nostin ravin ja yritin sitten siitä, ja kappas, ponihan joutui keskittymään jalkojensa asetteluun, joten väistötkin sujuivat varsin mukavasti. Vaihdoin suuntaa ja tein saman toiseen kierrokseen. Annoin ponin taas vähän puuskuttaa, ja sen jälkeen nostelin laukkaa. Annoin Valtin vähän venyttää, koska alkutunnista sen olisi pitänyt kulkea vähän koottuna, ja Valttihan venytti. Otin sen sitten muutamalla ympyrällä hallintaan ja työstin vähän askelta, en paljoa enkä kauaa. Sama toiseen kierrokseen, mutta Valtti oli taas paljon parempi jo heti alusta alkaen. Ravailin vielä vähän päälle, ja annoin taputukset ja pitkät ohjat.Valtille vaihtui myös kuolaimet

Liamin kanssa en kovin kauaa jaksanut mennä, lähinnä kaikki askellajit läpi. Herra oli tosi pirteällä päällä ja ei oikein olisi halunnut hidastella, pukeiltakaan ei vältytty.


Lähtiessäni pystytin vielä kentälle pienen ristikon aikeena käydä vähän kokeilemassa Peetan kanssa hyppäämistä. Peeta oli tosi hermostunut jo lähtiessämme kohti kenttää, se steppaili melkein koko matkan. Alkuverkat sujuivat melko jännittyneissä tunnelmissa ja pää taivasta tavoitellen - vaikka olinkin laittanut martingaalit. Mentiin ristikkoa sitten muutaman kerran ravissa, ja Peeta vaan pelleili. Veti jotkut ihme kiihdytykset esteen jälkeen, hyppi pystyyn ja pukitteli. Sama pellily jatkui laukassakin, mutta loppui kun seinään nostettuani estettä. Poju huomasi sen vaativan vähän keskittymistä ja kuuntelua, jotta päästään yli. Lopulta mentiin n. 70-80cm korkean esteen yli, sen jälkeen Peeta oli ihan loppu. En viitsinyt enään oria rääkätä, mutta tulin siihen tulokseen, että ehkä 'pienellä' hiomisella Peetan voisi saada jonkinmoiseen kilpailu kuntoon kevääksi, eli treeniä treeniä! Kentältä lähtiessä Peeta sai vielä jonkun ihme sätkyn varmaan vaan ihan perjaatteesta, onneksi sain sitten mäkeä vasten otettu kiinni. 

Huomenna tuskin ehdin enään ratsastamaan, saatikka postaamaan, lähdetään muutaman päivän matkalle sunnuntaina, mutta huomenna on vielä paljon tekemistä :) Postauksia saa edelleen toivoa/ehdotella!
4 kommenttia:

 1. Aww rakastuin tohon Valttiin... <3 :3 Ihanan näköne! c:

  VastaaPoista
 2. mäki tykkään valtista paljon ja kaikki muutki sun hepat on hienoi
  voiks käydä kurkkaan mun ja mun kamun keprublogi: http://lahteenm.blogspot.fi/
  lukiaks voi kans liittyyy:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtilta vielä toisetkin kiitokset! :) Käyn katsomassa vähän paremmalla ajalla ;)

   Poista