ulkka

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Keppihevosharrastukseni historia

Eli kiitos ja kummarrus kaikille 21 lukijalle, tässä tulisi sitten tämä toivottu postaus! :)

Vasemmalta oikealle; saksalainen rp o. Apollon, hollantilainen pv
t. Tulitar, veljeni vuonis Morgan (hänen tekemänsäkin), saksalainen
pv r. Fantsu (en muista virallista nimeä), missouri foxtrotter r. Rocky
ja xx o. Michael 
Kuvassa on hevoskatraani vuodelta 08, jolloin tallini sai ensimmäiset kotisivut, joita varten kyseinen kuva otettiin. Olin silloin kuitenkin ehtinyt harrastaa jo kohtalaisen hyvän aikaa, tai pikemminkin leikkiä, sillä jo esikouluikäisenä tein ensimmäiset sukkahevoseni. En ollut tietoinen harrastuksen levinneisyydestä millään tasolla, vasta myöhemmin erään kaverin kautta sain tietää, että keppihevosille on oma foorumi ja talleilla kotisivuja. Vaikka ajatus kutkutti, ja kävin luomassa käyttäjätunnuksen foorumille, jäi asia siihen varmaankin vuodeksi.
2011
2011
Harrastuksen laajuuden tultua tietooni, aloin muokata hiljalleen hevosia enemmän hevosmaiseen suuntaan sekä tein kaverin innoittamana ensimmäisen kangasheppani Apollonin. Apollon oli minulle monta vuotta tärkeä, ja olen ajatellut ehdä siitä toisen version, edellisen traagisesti tuhouduttua.
Itse kyhättyjen enemmän majaa kuin tallia muistuttavien rakennuksien tilalle iskä rakensi vartavasten pienen mökin, josta on jouduttu luopumaan sen tarjoaman vähäisen suojan takia. 


09 aloin käydä aktiivisemmin foorumilla ja vaihdoin nimimerkkini tallini nimestä Rouskuksi jota käytin myös sivuillani. Vuonna 2010 osallistuin ensimmäisiin kisoihini ja tein ensimmäiset suulliset kangashevoset, joilla sitten kisasinkin. Aloin olemaan vähän tarkempi varusteiden kanssa ja ennen niin varustettomille heposille ilmestyi suitsia ja riimuja. Tallini sivut muuttivat jossain vaiheessa websiin ja nimikin vaihtui. Aloittelin myös html-koodin parissa. Samoihin aikoihin tulin muuttaneeksi tallin leikkimökkiin, joka oli huomattavasti kodikkaampi ja tarjosi vähän enemmän suojaa kuin edellinen talli.

2010, pari viikkoa oston jälkeen
2010
Ensimmäiset kisat olivat tammikuussa reippaassa pakkasessa vuonna 2010, mutta se ei haitannut kyllä ihmisten mieliä. Kisojen pitäjä oli silloinen Nepa, ja muutama ruusukekkin tarttui kisoista mukaan. Samana keväänä Suvi järjesti kisat, ja suuntasin sinne silloisen keppiskaverini kanssa. Olimme varautuneet ponikauppoihin, ja elämäni poni löytyikin sitten sieltä. Nimittäin Kerttu. Kerttu oli upein näkemäni kangashevonen siihen asti, ja ponista tulikin välittömästi silmateräni. Vähitellen  aloin karsia tallista vanhoja asukkeja, jotka olivat yllättäen oma tekemiäni. Esimerkiksi ylempänä olevassa kuvassa oleva shagya-arabi SSR Lucky Shamrock, eli Shammy, sai lähteä. Tamma sai uuden kodin Espanjan auringosta. Syy hevosten lähtöön oli yksinkertainen; Shammyäkään ei aivan helposti tunnistanut rotunsa edustajaksi, hyvä että edes hevoseksi. Yritin kuitenkin kovasti tehdä itselleni uusia hevosia, mutta myös ostelin muutaman hevosen foorumilaisilta.  

2010


2010


2010
Loppu kesästä 2010 tein toiset harrastuksen kannalta tärkeät kaupat. Silloin ostin Angstin, joka valloitti kotipuolessa heti kaikki. Hevosen kasvattaja ei ollut asiasta (eikä taida olla vieläkään) aivan samaa mieltä, kun tapasimme kenttäestekisoissa samaisena syksynä. Matkustin kyseisiin kisoihin yksin ensimmäistä kertaa junalla, ja matkalla oli muutama vaihtokin, selvisin kuitenkin paikan päälle hyvin! Kisoissa mukana olivat Kerttu ja Angsti, mutta mainittavia sijoituksia ei tullut. Kisoissa oli kuitenkin hauskaa, ja tapasinkin muutaman kivan naaman.  Peräti samassa kuussa oli myös toiset kisat, kht Niittyjoen perinteiset syyskisat. Kisoissa mukana olivat Angsti ja Kerttu sekä yllä oleva Sepi. Kerttu voitti yhden esteluokan, Angsti tuli koulussa kakkoseksi ja Sepi voitti näyttelyt. Kohtalaisen hyvä menestys siis! Tapasin myös Anzkulin, joka on yksi tärkeimmistä kepparikavereistani. Jossain vaiheessa kevättä olin myös vaihtanut tallin nimen Snow Scene Ranchiksi.

2010
Jouluna 2010 sain lahjaksi kauan toivomani digikameran, joka tuli todella tarpeeseen. Kuvien laatu parani hivenen ja aloin tehdä videoita. Vuosi vaihtui, ja tutustuin muutamaan uuteen ihmiseen, esimerkiksi silloiseen Lisaan Anzkulin kanssa. Lisan kanssa vietettiin aika paljon aikaa ja tutustuttiin, ja käytiin muutamissa kisoissa. Perustettiin sitten yhteinen tallikin, ponitalli Kadvill. Tein saman vuoden kesänä Kertulle varsan, Damin, joka oli mielestäni onnistunein hevoseni siihen asti ja saa vieläkin kunnian pitää paikkaa.

2011, Dami päivä tekemisen jälkeen
Alku syksystä 2011 Kadvill järjesti kenttäkisat, jotka olivat kaikenkaikkiaan toiset minun ja Lisan järjestämät kisat (ensimmäiset olivat HOPSUn estemestaruudet varmaan samaisena kesänä, HOPSU on kuitenkin kuollut ja kuopattu eikä sen taival ollut kovinkaan pitkä, joten ei siitä nyt kummempaa mainintaa) eivätkä sujuneet aivan kitkattomasti, mutta onnistuivat siltikin ihan kohtalaisesti, vaikka saimmekin ilmeisesti maasto-osuuden myötä vähän vihaisia katseita. Samana syksynä Kadvill tuli kuitenkin lyhyen tiensä päätökseen, mutta kyseessä ei ollut minkään sorttinen välirikko vaan yksinkertaisesti kiinnostuksen loppuminen. Vuoteen 2011 mahtui myös kaksi keppihevosleiriä; loppukesästä Mysterin järjestämä kesäleiri Aryanassa ja loppusyksystä Joeyn leiri Aphéssa. Kummallakin leirillä oli todella mukavaa, ja tapasin taaskin kivoja ihmisiä!

Vuoden 2012 alusta en muista juurikaan mitään, Turbopotku ja Esssi taisivat pitää kisat tuolloin. Aloimme jossain vaiheessa Lisan kanssa miettiä taas tallin pistämistä pystyyn, mutta ne projektit vähän jäivät, ilmeisesti taas pienoisessa kiinnostuksen puutteessa. Huhtikuussa talliin muutti Silly, johon olin tutustunut edellisenä kesänä Aryanan leirillä - ja rakastunut, joten tamma oli luonnollisesti pakko saada talliin. 

2012

Kesällä 2012 olivat kht Hyrulen kisat, jolloin ei otettu taaskaan Kertun ja Angstin kanssa sijoituksia, mutta hauskaa oli. En kuollaksenikaan muista oliko kyseisenä kesänä muita kisoja, muistaakseni ei ainkaan kovinkaan monia. Heinäkuun lopulla yksi pitkään ihailmistani hevosista muutti luokseni, nimittäin Fetcha. Loppukesästä olivat Suvin kenttäkisat, joista löysin kaveriksi Eikan. Niitä seurasivat Niittyjoen kisat, joihin edellisistä vuosista poiketen menin yksin Eikan kanssa, sijoituimme kaksi kertaa ensin kolmansiksi ja sitten toisiksi. Samaan aikaan taisin myös perustaa ensimmäisen kauan mietityn keppihevosblogini Keeps Getting Better, jonka tilalle myöhemmin tein tämän. 
Lokauun tietämillä olivat Ra.Ran koulukisat, jotka mentiin kohtalaisen mukavalla menestyksellä lävitse. Voitettiin arabialaistamma Esterin kanssa HeC, tultiin VaB'eessä Angstin kanssa toisiksi. Viimeinen luokka ei mennyt kovin kummoisesti, mutta saatiin sieltä kuitenkin kolmassija, joka tosin oli viimeinen. Vuoden loppupuolella olikin sitten Aryanan Keskivertoleiri, jonne osallistuin. Ja hauskaa oli - taas - niinkuin arvata saattaa. 
Näin olemmekin sitten päässeet tämän vuoden puolelle. Ainakin 14 kisoja, 3 leiriä ja kymmeniä hevosia myöhemmin, ollaan tässä näin. Tämän vuoden puolelta mainittakoon vielä kht Suvituulen & kht Hyrulen kisat, joista kummastakin löytyy tarkempi postaus - niinkuin myös muista tämän vuoden tapahtumista, joten en nää tarpeelliseksi niihin enään paneutua. Loppujen lopuksi lyhyessä ajassa on tapahtunut melkoisesti, mukaan on tullut niin uusia ihmisiä kuin hevosiakin, ja ainakin itselläni on ollut kivaa näinä vuosina. Toivottavasti olisivat loputkin harrastusvuodet samanlaisia!

Blogin ulkoasu muuttuu varmasti lähipäivinä, olen siihen tehnyt jo pieniä muutoksia. Koitan myös tänään päästä postailemaan normitouhuista :)

4 kommenttia:

 1. hei tää oli kiva postaus :) !!

  VastaaPoista
 2. Jumankeuta toi on ihana toi musta ponimus! Yhy sulan sille aaaaaaw ::3 Mut mahtava postaus, oli tosi kivaa luettavaa (:

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollu kovin edustavia kuvia Apsusta, omasta mielestänikin (hehe itsekehu) se oli tosi kiva ;___; Harmi vaan, että sille kävi kun kävi.. Paljon kiitoksia! :),

   Poista