ulkka

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tänään ajattelin ratsastaa useamman hevosen, mutta sain aikaiseksi sitten tähän mennessä mentyä vain yhdellä, toisaalta täällä tulee aika kovaa ja sataa luntakin aika sankasti. Siitä huolimatta siis otin alleni ratsuksi Sillyn, jonka kanssa lähdettiin vähän kiipeilemään. Mentiin siis ton vieressä olevan harjun rinnettä ylös, ja siellä sitten vähän pyöriskeltiin, mitään hienoa ei kyllä tehty. Otettiin muutamat kuvat ja videot, laukkailtiin hangessa ja köpsyteltiin siellä täällä. Hienot maisemathan sieltä on alas, ainakin nyt kun viimeisetkin puut hakattiin rinteestä pois.


Tultiin sitten sieltä luonnollisesti alaskin, ja otin vielä tylsyyttäni muutaman kuvan ponista.

Varmaan huonoimpia kuvia ikinä! En tiedä mikä tossa säässä oli tolle kameralle niin ylivoimasta, tai sitten oon turtunu järkkärin kanssa niin pahasti etten osaa enään kuvata tolla!

Koska tää postaus on tämmönen säälittävä nysä, ajattelin aloittaa jo hetken mielessä pyörineen heppojen esittelemisen, joka jatkuu postauksien mukana siten, että kerron aina postauksessa esiintyvästä ponista yhtä sun toista mielenkiintoista. Eli aloitetaan Sillystä.


Aryana's Silly Symphony, tutummin Silly, on Mysterin käsialaa oleva paint tamma. Tutustuin Sillyyn ensimmäisen kerran Aryanan kesäleirillä vuonna 2011, jolloin Silly oli leirihoitsuni. Tammasta ei kertakaikkiaan voinut olla pitämättä, se oli mienestäni yksi kauneimmista näkemistäni keppihevosista ja luonnekkin tuntui kivalta. Ponin kanssa tuli voitettua myös leirikisat, joten kemiat taisivat kohdata heti. Vajaa vuotta myöhemmin tamma tuli myyntiin, ja sitä jo pitkään ihastelleena pistin soppaan lusikkani ja tarjosin Sillystä. Onnekseni kävi niin, että tamma päätyi minulle. Omistuksessani Silly on ollut 'vasta' huhtikuusta, eli vähän reilut 7 kuukautta. Vaikka Sillyn kanssa ollaankin vasta tutustumis vaihe ohitettu, ei se ole tallin uusimpia hevosia. 


Luonteeltaan Silly on todella mukava tamma, herkkä ja suhteellisen rauhallinen. Se ei missään nimessä pidä suusta kiskomisesta, eikä voi sietää yhtään liian kovaa suutuntumaa. Tamma ilmoittaakin siitä kärkkäästi hyppäämällä pystyyn, sivulle tai eteen ja aloittamalla diivamaisen riehumisen. Hellittämällä ohjasta sen saa kuitenkin palaamaan niskojanakellen ruotuun. Tamma on erittäin herkkä istunnalle, joten se onkin hyvä hevonen westerniin. Sillyn          intohimon kohteena ovat esteet, muttei tamma ole yhtään pahempi koulussakaan. Tarhassa neidillä on pahatapa kipitellä aidasivua energiaa purkaen, joka myös valitettavasti villitsee muita hevosia, etenkin kun pitäisi päästä illalla sisälle. Siksi Silly tarhailee toistaiseksi yksin, mutta rajanaapurina on ponilauma, joka aika-ajoin innostuu mukaan Sillyn hupsutuksiin.


Itse en ole vielä Sillyllä kilpaillut, mutta sitäkin varmaan tulemme lähitulevaisuudessa kokeilemaan. Toisaalta Silly on toiminut myös erittäin hyvin kotiratsuna maastoilussa ja vähän tavoitteellisemmassakin treenailussa, eli tamma on erittäin monipuolinen.


Sillyn varustus on niinikään melko laaja. Tammalla on käytössä Mysterin käsialaa olevat tummanruskeat remonttisuitset martingaalilla ja oma tekemäni samanmoiset, jotka ovat nyt kuvissa esiintyneet. Riimu tammalla on mustapinkki, joka on koristeltu kukan muotoisilla timanteilla. Riimunnaru on  fuksian värinen ja kieputettu. Talliloimi on paksua polarfleeceä, joka on varmasti lämmin. Loimen väreinä ovat vihreä ja ruskea. Hoitotarvikkeista löytyvät vihreät harja ja sieni, sekä pinkki pallollinen hoitopäiväkirja. 


Voi olla, että eksyn vielä tänään ratsastamaan, jos tuo hirveä tuuli ja tuisku vaikka vähän laantuisi..

2 kommenttia:

 1. No, laantukos se tuuli? Asun itekkin Etelä-Suomessa, eipä täällä ainakaan laantunut... :(
  Mut hei, tosi kiva blogi sulla ja aiaiai, Silly on supersöpö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei laantunut, ei.. :< Mutta kohtahan tässä alkaa lomat, niin ehtii taas ratsastelemaan! Silly kiittää :)

   Poista