ulkka

torstai 27. joulukuuta 2012

Muutaman päivän turinoita

Eilen Toissapäivänä sain sitten sen kentän kolattua, en jaksanut siitä erikseen mitään postausta vääntää, sillä en ketään ratsastanut. Lunta oli ihan älyttömästi ja vissiin yli tunti vierähti sitä kolatessa, sen jälkeen en kyllä olisi jaksanut ratsastaakkaan.. Alkuun se oli tosi hyvä, mutta nyt kun siinä on vähän menty, pohja muhjuuntui ihanasti ja aikamoista luiselua ja muljahtelua se meno taas on. No, sen mukaan on mentävä mitä on tarjolla!Edellis päivänä ratsastin Sillyn, tarkoituksena oli hypätä pientä rataa, vaihteen vuoksi. Kävin katsomassa ensin kenttää ja kokoamassa semmoisen pienen radan, jonka jälkeen hain Sillyn sisältä. Käytiin alkuverkat maastossa köpöttelemässä ja ravailemassa, sen jälkeen siirryttiin kentälle. Aloitettiin hyppäämällä ravista ihan ristikkoja, Sillyn kanssa on muistaakseni joskus kesällä viimeksi tullut pompittua, joten ei ehkä ihan fiksua mennä heti isoihin esteiseisiin. Vaikka martingaali jäikin talliin, Silly meni ihan mukavasti eikä sen kummempia sitten kiskonut sitä kaalia kattoon, vaan keskittyi menemiseen. Hypättiin ensin ihan yksittäistä molempiin suuntiin muutaman kerran, sitten helppoa sarjaa. Laukassa sitten tulikin vähän ongelmia, kun mun vasenlaukka on sen verran heikko, että sillä pääsee juuri ja juuri ehkä 40cm esteen - nyt liukkaalla ja huonolla pohjalla vasemmasta ei tullut kerrassaan mitään, ja olin sitten muutaman kerran kaatuakkin. Kompastelujen jälkeen päästiin kuitenkin jonkinlaiseen tasapainoon, ja ajateltiin ottaa koko rata laukassa ennen korkeuden nostamista. Rataan kuului huimat viisi estettä, yksittäinen ristikko, kapea portti, sarja ja vielä kerran yksittäinen ristikko. Tuosta kapeasta Silly ei tykännyt sitten yhtään, vaan laittoi koko ajan hanttiin, päästiin kuitenkin se muutaman kerran ennen rataa yli.


Tuommonen oli siis tuo rata.  Eipä siinä sitten mitään muuta erikoista.. Eilen yritin mennä Leppiskellä, ei siitä oikein mitään tullut kun pakkasta oli jotain -20 astetta. Hipsittiin siinä vähän ympäriinsä ja ravailtiin vähän, tehtiin voltteja ja sen sellaista. Lopulta sitten tuli sen verran kylmä, etten voinut enää jatkaa ja menin sisälle.

Tänään en ehtinyt ketään ratsastaa, kun en ollut koko päivänä kotona ja nukuin sen verran myöhään (köh köh en ainakaan ollut osallisena minkään sortin chattiin) etten ehtinyt ennen kotoa lähtemistä ketään ratsastaa. Ostin kuitenkin kenkiin liukuesteet, tulevat kyllä varmasti käyttöön etenkin talven mahdollisesti tulevissa kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti