ulkka

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ridailua ft Peeta, Arska & Fetcha

Loman kaksi viimeisintä päivää ovat menneet kohtuullisen reippaissa merkeissä, ratsastellen. Sunnuntaina oli kivan aurinkoinen sää, ja päätinkin sitten ratsastaa Peetan - ja uhkarohkeasti suunnata maastoon. Peetahan ei ole kunnollisella maastokierrokselle ole päässyt, tiellä on muutamat kerrat irroiteltu. Mentiin hetki 'kentällä' (en jaksanut varsinaiselle kentälle mennä, vaan mentiin pihassa, siinä oli sulaakin) jotta saan vähän tuntumaa herraan ja pahimmat paineet purettua, jottei sitten mitään katastrofaalista tapahdu maastossa. Tuttuun tapaan Peeta vähän jotain pöllöili, mutta sen jälkeen rauhoittui ja päästiin matkaan. Mukaan tarttui myös kamera.
Ensiksi noustiin mäen syrjää ylös, joka oli sen verran jyrkkä, ettei ori päässyt vahingossakaan lähtemään lapasesta. No, tietty sitten ylhäällä Peeta vähän säpsyili ja olisi kernaasti ottanut jalat alleen, mutta pidin kuitenkin pintani ja siitä poju sitten vähän rauhoittui. Kovin reippaana se oli kuitenkin jatkamassa eteenpäin. Suhteelllisen hyvin sujuikin siitä eteenpäin, mitä nyt Peeta oli hieman hämmentynyt siitä, ettei se enään ollutkaan tutusti ja turvallisesti kotona. Polut olivat todella kapeita, ja osa tosi liukkaitakin tai muutoin huonossa kunnossa, että ei päästy kovin montaa kertaa laukkailemaan tai ravailemaan, mutta vähän kuitenkin. Viimeisellä laukkapätkällä Peeta puri vähän kuolaimeen ja lähti viemään, selvittiin siitä kuitenkin kunnialla. Palattiin samaa reittiä mitä oltiin tultukin, mutta räpsin ponista vielä muutaman kuvan.Tänään ratsastelin sitten Arskan ja Fetchan, alkaen Arskasta. Ponin ensiratsastus.. ehkä vähän myöhään ottaen huomioon kuinka kauan poni on nurkissa pyörinyt. Sain tänään kuitenkin vasta aikaiseksi etsiä teippiä ja lyhentää kepin, joten pääsin sitten ratsastelemaan. 


Ponipoika oli pirteänä menossa, muttei jaksanut juurikaan keskittyä mihinkään rakentavaan tekemiseen. Sain sitten loistavan idean - hypätä ekalla ratsastuskerralla. Arska oli ainakin menossa mukana ihan täysillä, vaikkei kovin korkeita pompittukaan. Lopuksi koitettiin vielä tommoista erikoisempaa vinoa estettä, joka oli ehkä 50cm, eli ei siis kovin korkea.
 Fetchan ratsastelin sitten vähän illemmalla, ja mentiin ihan normaalisti koulua. Eka tamma olisi halunnut kovasti kaahotella, mutta sain sen kuitenkin lapaseen ja menemään ihan nätistikkin. Kun oltiin ratsastettu kaikki askellajit lävitse ja treenattu laukkaa jonkinverran, ajattelin, että kohotetaan vähän kuntoa ja mennään tarpomaan hankeen. Tehtiin isoa kahdeksikkoa, ja lunta oli välillä polveenkin asti. Juuri kun olin pääsemässä kahdeksikon ensimmäisen kerran kävelemättä - pläts - kaaduin ja vedin hienot lervat ja löin pään jääkökköön. Vähän alko päätä särkeä, joten katsoin parhaakseni hipsiä sisään ja jättää ratsastelun siihen.

                  

6 kommenttia:

 1. ohhoh, hienot maisemat sulla siellä! :D ja hei kiva postaus rouskutus!

  VastaaPoista
 2. IHANIA KUVIA <3 luv luv hur pur.

  VastaaPoista
 3. kivoja kuvia :) käytkö kurkkaa munki blogin: http://lahteenm.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käyn vilkaisemassa vähän myöhemmin :)

   Poista