ulkka

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Maastoilua ja koulurääkkiä ilman sitä rääkkiä

Tässä äidinkielentutkielman lomassa ajattelin tehdä postauksen, eli viikonlopun ratsastusten selostus edessä!


Eiliseen ratsastushetkeen valikoitui siis ratsuksi superponi Eikka, ja nopean suunnittelun jälkeen lajiksi päätin koulun ja tehtäväksi suhteellisen helposti toteutettavissa olevan vastalaukka tehtävän. Alkulämmittelyissä Eikka tuntui heti laiskalle ja tahmealle, eikä kenttäkään ollut kovin kehuttavassa kunnossa. Aloitin siis heti muutamia kierroksia käveltyämme ottamaan ponia tuntumalle ja tekemään käynnissä pysähdyksiä ja kaarroksia. Se auttoi, ja Eikka vähän reipastui ja tuli herkemmäksi avuille, mutta siirryttyämme raviin sai ponia taas patistella ja herätellä. Teimme kumpaankin suuntaan kumpaankin päätyyn pääty-ympyrät, ja pitkillesivuille pysähdykset. Eikka vaikutti jälleen hetken kuluttua vähän virkummalta, ja kun olimme mielestäni tarpeeksi tehneet, annoin ponin hengähtää hetkisen.

Välikäyntien jälkeen otettiin sitten laukkaa, reippaasti kumpaankin suuntaan ja annoin ruunan venyttää ihan kunnolla. Mitenkään kovaa ei silti menty, Eikkaa ei oikein olisi edes huvittanut. Hetken laukkauluiden jälkeen siirryttiin sitten itse tehtävään, eli kaareen vastalaukassa. Tarkoitus oli siis aloittaa pitkänsivun alusta loivahko kaari, joka käy keskihalkaisijalla ja palaa uralle pitkänsivun lopussa. Kaari pitäisi siis päästä laukkaa vaihtamatta. Ensimmäisellä kerralla ei menty edes lähelle hyvää, laukka ei pyörinyt kunnolla ennen kaarta ja Eikka vaihtoi puolessa välissä, ja vielä kaiken päälle rikkoi raville lopussa. Eikun uusi laukka ja uusi yritys. Seuraavilla kerroilla Eikka oli hätäinen, ei taipunut kunnolla, muttei vaihtanut, vaan rikkoi vielä raville. Saatiin kaari menemään kuitenkin muutamaan kertaan kohtalaisesti, vaikkei mitenkään tyylipuhtaasti taikka kauniisti. Luonnollisesti vielä sama toiseen suuntaan ja poni talliin.Tänään aamulla oli aivan upea auringonpaiste, ja ajattelin räpsäistä sitten muutamat kuvat gallerioiden piristykseksi. Raahasin siinä sitten muutaman ponin ulos, ja ihan kivoja kuviahan sieltä sitten tarttui mukaan.
Nyt kun olette kyllästymiseen asti katselleet kuvia, saatte kuulla minun ja Nipan tämänpäiväisestä maastoretkestä. Käytiin siis sellainen suhteellisen rento ja lyhyt maasto, ihan tuossa lähimetsissä. Alkupäässä polut olivat todella huonossa kunnossa, mutta kun päästiin vähän enemmän käytetyille, voitiin ravata ja joissain kohdissa uskallettiin ottaa vähän laukkaakin. Tultiin pois alas harjun rinnettä, ja maisemat olivat melkoisen huikeat! Onneksi oli kamera mukana, vaikka edelleenkin ihmettelen mikä tuota vaivaa kun kohisee enemmän kuin lakisallii ja laadusta ei oel tietoakaan.. Liekö minä turtunut liikaa järkkäriin vai mikä oli, mutta tässäpä muutama kuva lisää kuitenkin tähän kuvaletkaan, eikai kaksi mitään muuta..Kiitos muuten kaikille 13 lukijalleni! You Tube kanavanikin oli saanut subbaajia muutaman lisää, sielläkin nyt heitä jo 47! :)

P.S Koitan saada paremman bannerin aikaan..

2 kommenttia: